Képességfejlesztés

szolg-kepessegfejlesztes

Képességfejlesztés

Mi a képesség és a képességfejlesztés?

Nem tudok és nem is akarok senkit fejleszteni. Nem tisztem személyiségeket megítélni és megváltoztatni.

Abban hiszek, hogy a saját élményű tanulás segíthet abban, hogy a résztvevő felismerje, hogy milyen változtatásra van szüksége és mit szeretne változtatni. Ehhez kap ötleteket, segítséget. A munka oroszlánrészét neki kell elvégeznie. Én segítek lámpásokat gyújtani, de égve tartásuk a tanuló felelőssége. Akarata ellenére senkinek nem lehet segíteni.

A képesség minden olyan tudásfajta, amely valamilyen aktivitást tesz lehetővé birtoklója számára. A képesség mindig cselekvéssel, történéssel, létezéssel kapcsolatos. Életünk során rengeteg képességgel rendelkezünk, újakat fejlesztünk ki, tanulunk meg és használjuk minden tevékenységünknél.

Különböző igényeink vannak, különböző stílusban fejlesztjük legjobban képességeinket, dolgozzuk fel az új ismereteket.

Tapasztalatom szerint a vállalati tréningekről a legtöbb embernek unalmas kötelezettség jut eszébe, de ennek nem kell feltétlenül így lennie. Egy kis kreativitás és nyitottság csodákat tehet.

img2

A tréning olyan komplex képzési, továbbképzési eljárás, amelynek keretében célorientált, igény szerinti tartalmú, bizonyos kompetenciák megszerzésére irányuló felkészítés történik, feldolgozva a szükséges elméleti ismereteket és azokat a gyakorlatban alkalmazva. A gyakorlatok értékelésével és tesztek alkalmazásával a tevékenységhez szükséges kompetenciák fejleszthetőek. Ehhez az egyén aktív részvételén túl az elkötelezettsége is szükséges.

kepessegfejlesztes

 

Az általam tartott tréningek (a teljesség igénye nélkül):

  • Asszertivitás tréning (magabiztos önérvényesítés)
  • Stresszkezelő tréning
  • Együttműködést elősegítő tréning
  • Vezetői tréning
  • Kommunikációs tréning
  • Konfliktuskezelési tréning

Ár:

Minden esetben egyedi egyeztetés szerint

Ajánlatkérés

Comments are closed